Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

B&W Duiven besluitenlijst

dinsdag 25 maart 2025

09:30 - 12:30
Locatie

B&W kamer

Voorzitter
H.B. Hieltjes
Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1
    B&W vergadering 18 februari 2025
  2. 1.1

    De Gelrepas is bedoeld om inwoners met een laag inkomen mee te laten doen in de samenleving. Op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie biedt de Gelrepas per categorie een besteedbaar budget aan.


    Aan de raad is toegezegd inzicht te geven in het gebruik van de Gelrepas. Hiervoor is een dashboard beschikbaar over de besteden tegoeden. Hoewel er meer sportartikelen en kleding gekocht zijn, ten opzichte van vorig jaar, is er een lichte daling te zien in het totaal bestede bedrag.


    Daarnaast is de aanloop naar een nieuw aanbestedingstraject beschreven. Eind 2025 kunnen we starten met het proces voor een nieuwe aanbesteding en contracten binnen de Gelrepas. Het college wordt gevraagd kennis te nemen van dit dashboard en de aanbeveling voor het aanbestedingstraject en de gemeenteraad hierover te informeren.

  3. 2
    B&W vergadering 4 maart 2025
  4. 2.2

    De raad informeren over het project Waterstofnetwerk Oost-Nederland van het Ministerie van Klimaat en Groene Groei.

  5. 3
    B&W vergadering 25 maart 2025
  6. 3.1

    Begin januari jl. is nieuwbouw integraal kindcentrum Remigius in Duiven feestelijk geopend en ingebruikgenomen. In lijn met het beleid voor Integrale Kindcentra wensen basisschool Remigius en Gemeente een deel van het schoolgebouw en terrein beschikbaar te stellen aan Kinderopvang organisatie Zonnekinderen.


    In het raadsbesluit: Krediet aanvraag nieuwbouw Remigius en Wereldwijzer/Wiekslag (Zaak-&documentnummer: ‎ Z/21/080835‎/‎201513699 is tot nieuwbouw van het integraal kindcentrum besloten. Voorliggende vaststellingsovereenkomst formaliseert de voorwaarden voor huur van het gebouwdeel kinderopvang tussen Innerwaard en gemeente.

  7. 3.2

    Een aantal oude vorderingen kunnen niet worden overgeheveld naar ons nieuwe systeem. De kosten van het optuigen van een nieuw administratiesysteem weegt niet op tegen de minimale opbrengst van de vorderingen. Voorstel is om deze openstaande posten buiten invordering te stellen.

  8. 3.3

    In oktober 2022 vroegen twee hondenbezitters om het groen aan de Burgemeester Kemmelaan als hondenlosloopterrein in te richten. Wethouder Tiedink beloofde samen met de initiatiefnemers een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Deze werd in 2023 afgerond. Ondanks bezwaren van enkele direct omwonenden leek er voldoende draagvlak. Daarom stemde het college op 11 juli 2023 in met het voorlopig ontwerp.


    Na dit besluit verzetten enkele direct omwonenden zich. Ze dienden een WOO-verzoek in en voerden een tegenonderzoek uit, waaruit een rapportage kwam. Op basis daarvan bleek het eerdere besluit om in te stemmen met het voorlopig ontwerp niet haalbaar. Het college besloot daarom op 12 december 2023 een nieuw participatieproces te starten.


    Ook het nieuwe participatietraject is afgerond. Na een lang traject is er door de direct omwonenden, de initiatiefnemers en de gemeente geen overeenstemming bereikt over de aanleg van het hondenlosloopterrein. Het blijkt niet haalbaar om participatief tot een gedragen oplossing te komen. Daarom wordt er geen hondenlosloopterrein aangelegd.


    In 2027 volgt een evaluatie van het hondenbeleid. Dan kan er opnieuw een afweging worden gemaakt. Daarnaast liggen er kansen voor een extra hondenlosloopterrein in de wijk Biezenkampen in de nabijheid van de Burgemeester Kemmelaan.

  9. 3.4

    De gemeente Zevenaar heeft het ontwerp van hun omgevingsvisie 2040 uitgebracht. Hierin worden de verschillende opgaven voor de fysieke leefomgeving beschreven. Enkele onderdelen van de thema’s mobiliteit en leefomgeving raken ook de belangen van de gemeente Duiven. Het college wordt voorgesteld op die onderdelen een zienswijze in te dienen.

  10. 3.5

    Het Regionaal Mobiliteitsprogramma (RMP) is opgesteld door de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (GMR) in samenwerking met de gemeenten binnen de GMR en de provincie Gelderland. Dit programma geeft onze regionale mobiliteitsvisie en onze inzet op mobiliteit voor de komende jaren tot en met 2030 weer. Hierin geeft de GMR samen met haar partners aan welke brede welvaartsdoelstellingen zij willen bereiken op het gebied van mobiliteit en met welk maatregelenpakket zij die doelen willen realiseren. Daarbij is nadrukkelijk de integrale afstemming gezocht met de andere opgaven binnen de GMR. Het college wordt gevraagd het Koersdocument RMP vast te stellen en de Agenda ter kennisgeving aan te nemen, met de intentie om deze komend jaar uit te werken tot een concreet Uitvoeringsprogramma.