Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

B&W Duiven besluitenlijst

dinsdag 8 juli 2025

09:30 - 12:30
Locatie

B&W kamer

Voorzitter
J.V. Zwaga-Komen
Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1
    29 april 2025
  2. 1.a

    Er is een brief ingekomen met betrekking tot een planvoorstel aan de Zwarteweg in Groessen. Hierin wordt het college gevraagd om het ontwikkelkader voor het buitengebied en de wijziging op het omgevingsplan voor dit gebied te versnellen en in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Dit beleid is echter nog in een beginfase. Het is niet wenselijk om dit te versnellen of om hiervan af te wijken. In bijgaande brief is de reactie vanuit het college op de ingekomen brief opgenomen.

  3. 2
    27 mei 2025
  4. 2.a

    In oktober 2022 hebben twee hondenbezitters gevraagd om het groen aan de Burgemeester Kemmelaan in te richten als hondenlosloopterrein. Het college heeft toegezegd om samen met direct omwonenden de haalbaarheid van het initiatief te onderzoeken.


    Na een langdurig en intensief proces heeft het college op 25 maart 2025 besloten om geen uitvoering te geven aan het initiatief. Hierover zijn de initiatiefnemers per brief geïnformeerd. Op 25 maart vond ook een raadsvergadering plaats, waarin een motie werd ingediend om het hondenlosloopterrein alsnog te realiseren. Deze motie is door de gemeenteraad aangenomen. Middels een nieuwe brief worden de initiatiefnemers hierover officieel geïnformeerd.

  5. 3
    3 juni 2025
  6. 3.a

    De gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort geven samen met de provincie Gelderland vorm aan de snelfietsroute F12 die loopt door de drie gemeenten, waarbij in trajectdelen wordt gewerkt aan een totaalontwerp voor het gehele tracé. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De drie gemeenten staan aan de lat voor de uitvoering. Voor de realisatie is de aankoop van gronden noodzakelijk. In dit voorstel gaat het om twee percelen die liggen aan de Roodwilligenstraat 1 en 1b te Duiven.

  7. 4
    1 juli 2025
  8. 4.a

    Het startdocument Ontwikkelkader Buitengebied voorziet in een zorgvuldig proces om te komen tot een toekomstbestendig beleidsinstrument voor het buitengebied in Duiven. Het Ontwikkelkader Buitengebied moet duidelijke ambities, doelen, criteria en voorwaarden gaan omvatten voor de weging en sturing van concrete initiatieven in het buitengebied.

  9. 4.b

    Het Nationaal Programma Regionaal Energiesysteem (NPRES) heeft alle Regionale Energie Strategie (RES) regio’s verzocht om een voortgangsrapportage op te leveren.


    In dit document staat beschreven waar de regio nu staat ten aanzien van het bod van 1.62TWh en de afspraken zoals vastgesteld in de RES 1.0. De voortgangsrapportage is een informerend document en wordt tweejaarlijks opgeleverd. De eerste voortgangsrapportage verscheen in juli 2023.

  10. 4.c

    Omwille van de verschuiving van de bandbreedte van de realisatie van het onderstation Duiven in het provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur Energie en Klimaat 2.0 (hierna pMIEK) en het recentelijk gepubliceerde mediabericht over de vertraging van de uitbreiding van het hoogspanningsnet in Gelderland wordt middels een brief richting TenneT de noodzaak en urgentie benadrukt van goede en tijdige communicatie respectievelijk realisatie.

  11. 4.d

    Voor de locatie aan de Brouwerijweg 9 in het centrum van Duiven is een woningbouwplan in ontwikkeling. Deze locatie staat al geruime tijd op de lijst met woningbouwlocaties voor de gemeente Duiven. De vergunningsaanvraag voor dit woningbouwplan van 6 appartementen is in voorbereiding. In de anterieure overeenkomst voor de herontwikkeling van locatie Brouwerijweg 9 te Duiven worden de voorwaarden waaronder deze herontwikkeling plaatsvindt vastgelegd en worden afspraken gemaakt over de verkoop van een strook grond.

  12. 5
    8 juli 2025
  13. 5.a

    Het college gaat een anterieure overeenkomst aan met initiatiefnemer Sunvest Ontwikkeling BV. Daarmee geeft de gemeente aan onder voorwaarden mee te willen werken aan de realisatie van zonnepark De Meerslagen voor een exploitatieperiode van 30 jaar. Dit park bestaat uit 2 delen en is in totaal bruto 12,6 hectare groot met een vermogen van circa 15 Megawattpiek. Hiermee wordt een verdere bijdrage geleverd aan gewenste CO2-reductiedoelstellingen. Initiatiefnemer heeft op grond van het geldende gemeentelijk Beleidskader wind/zon een lokaal participatietraject doorlopen en heeft een passend landschappelijk inrichtingsplan opgesteld. Daarnaast is voldaan aan de voorwaarden van financiële participatie om te streven naar minimaal 50% lokaal eigendom.

  14. 5.b

    De afgelopen jaren hebben de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort deelgenomen aan de provinciale regeling cultuur- en erfgoedpact 2022-2025. De samenwerking tussen de Liemerse gemeenten en de provincie is wederom succesvol verlopen. Sinds half januari 2025 heeft de provincie opnieuw een subsidieregeling open gesteld om de culturele infrastructuur te versterken en cultuur- en erfgoedparticipatie te stimuleren: de regeling genaamd ‘Culturele infrastructuur en cultuur- en erfgoedparticipatie’. Als Liemerse gemeenten nemen we graag opnieuw deel aan de regeling en zijn we voornemens om subsidie bij de provincie aan te vragen. Vanwege een wijziging in de voorwaarden moeten de gemeenten nu met tenminste vier gemeenten samenwerken om in aanmerking te komen voor subsidie. In een vroeg stadium zijn de gemeenten Doesburg, Lingewaard en Overbetuwe benaderd met de vraag om te participeren in ons pact. Gemeente Doesburg heeft aangegeven (nog) niet deel te kunnen nemen hieraan. Door Lingewaard en Overbetuwe werd met enthousiasme gereageerd. Vanaf de komende editie breiden we het Liemers pact uit met de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe onder de naam Liemers en Betuwse Waard.

  15. 5.c

    Het aanleggen van een hondenlosloopterrein aan de Burgemeester Kemmelaan (ter hoogte van de huisnummers 2 en 4) kent een moeizaam proces. Via een motie heeft de gemeenteraad op 25 maart 2025 het college opgedragen het hondenlosloopterrein aan de Burgemeester Kemmelaan aan te leggen. In de APV is geregeld dat binnen de bebouwde kom honden moeten worden aangelijnd, maar dat het college een hondenlosloopterrein kan aanwijzen. Het college wordt voorgesteld om het hondenlosloopterrein aan te wijzen op de locatie aan de Burgemeester Kemmelaan. Na het aanwijzen van het hondenlosloopterrein kan de daadwerkelijke fysieke aanleg plaats vinden. Het aanleggen bestaat uit het aanbrengen van een hekwerk, poorten, borden en afvalbak.